Geriatriefysiotherapie in Ede

Home » Geriatriefysiotherapie in Ede

Geriatriefysiotherapie in Ede

Als u ouder wordt, neemt de beweeglijkheid van het lichaam af, maar dit proces kunt u vertragen met behulp van geriatriefysiotherapie in onze praktijk in Ede. Wanneer u merkt dat dagelijkse activiteiten moeizamer gaan en klachten opleveren, kan fysiotherapie voor ouderen ervoor zorgen dat u weer soepeler gaat bewegen. Door geriatriefysiotherapie te volgen bij Centrum voor Fysiotherapie Beatrixpark in Ede voorkomt u grotendeels dat uw zelfstandigheid achteruit gaat.

Geriatriefysiotherapie in onze praktijk in Ede geeft verlichting bij diverse ziektebeelden

Het volgen van geriatriefysiotherapie in Ede is zeker een goed idee wanneer u als oudere – en in sommige gevallen ook als u wat jonger bent – te maken krijgt met de volgende ziektebeelden:

Reuma
Artrose
Osteoporose
Hartfalen
Vaatlijden
Longproblemen
Cardiovasculaire aandoeningen
Ziekte van Parkinson
MS
Dementie
Beroerte

Om klachten zo veel mogelijk te voorkomen en uw zelfstandigheid zo veel mogelijk te behouden, is het belangrijk om (preventief) te bewegen. Hierbij kan geriatriefysiotherapie in Ede u helpen. Dit is fysiotherapie voor ouderen. De therapeut heeft zich gespecialiseerd in fysiotherapie voor (kwetsbare) ouderen en mensen die vanwege hun leeftijd te maken hebben met complexe gezondheidsproblemen. Daarnaast is hij of zij gespecialiseerd in de preventie van klachten. Bij onze praktijk kunt u onder andere ook terecht voor gespecialiseerde therapie voor reuma en fysiotherapie voor diabetes.

De behandeling

De behandeling bestaat bij geriatriefysiotherapie meestal uit oefentherapie. Deze oefentherapie heeft doorgaans meerdere doelen:

Het verminderen van klachten;
Het vertragen en/of voorkomen van achteruitgang;
Het in stand houden en/of bevorderen van de zelfstandigheid en zelfredzaamheid.

Voorkom klachten en maak een afspraak

Ook voor de preventie van klachten kan geriatriefysiotherapie in onze praktijk in Ede helpen. Door op de juiste manier te bewegen, werkt u door middel van fysiotherapie voor ouderen aan een goede conditie. Naast de conditie is de spierkracht ook van groot belang. Dit doet u in eerste instantie individueel onder begeleiding van de geriatriefysiotherapeut waarna u over gaat naar een beweeggroep met een voor u opgesteld oefenprogramma. Wilt u ook uw beweeglijkheid behouden en zelfs verbeteren? Maak dan een afspraak en neem contact met ons op via (0318)614863. Ook wanneer u niet in staat bent om zelf naar de praktijk te komen, helpen wij u. Wij hebben namelijk een gratis haal- en brengservice. Hierdoor maakt iedereen gebruik van geriatriefysiotherapie in Ede.

Preventie

Ook voor de preventie van klachten kunt u bij de geriatriefysiotherapeut terecht. Door op de juiste manier te bewegen, werkt u samen aan een goede conditie.

Naast de conditie is spierkracht en balans ook van groots belang. Dit doet u in eerste instantie individueel onder begeleiding van de geriatriefysiotherapeut. Ook kunt u een op maat gemaakt functioneel oefenprogramma voor thuis ontvangen.

Wilt u ook uw beweeglijkheid behouden en zelfs verbeteren? Maak dan een afspraak en neem contact met ons op.

Ook wanneer u niet in staat bent om zelf naar de praktijk te komen, kunnen wij u helpen. Wij hebben namelijk een gratis haal- en brengservice. Zo zorgen we ervoor dat iedereen van onze geriatriefysiotherapie gebruik kan maken.

De behandeling

De behandeling bestaat bij geriatriefysiotherapie meestal uit oefentherapie. Deze oefentherapie heeft doorgaans meerdere doelen:

– Het verminderen van klachten
– Het vertragen en/of voorkomen van achteruitgang
– Het in stand houden en/of bevorderen van de zelfstandigheid en zelfredzaamheid

Maak een afspraak

Geriatriefysiotherapie in Ede