ParkinsonFit

Home » ParkinsonFit

ParkinsonFit

Fysiotherapie Beatrixpark biedt een besloten groepstraining in onze prikkelarme oefenruimte voor mensen met de ziekte van Parkinson. Deze training staat bekend onder de naam ParkinsonFit. Dit beweegprogramma bestaat uit circuitonderdelen gericht op kracht, conditie, balans en loopfunctie. Ook passen we dubbeltaken toe die toepasbaar zijn in het dagelijks leven. De training is erop gericht om meer plezier en vertrouwen in het bewegen te krijgen, waarbij het ook een actieve leefstijl stimuleert. Een ander voordeel van ParkinsonFit is de mogelijkheid voor lotgenotencontact. Per groep kunnen er maximaal 8 deelnemers meedoen. Er zijn meerdere groepen in de week, welke zijn ingedeeld op basis van leeftijd en fysiek niveau. De ParkinsonFit wordt gegeven door onze fysiotherapeuten Bram, Dorien en Maurits.

Wil je graag deelnemen aan ParkinsonFit? Voordat je kan deelnemen wordt er eerst een individuele afspraak ingepland met de fysiotherapeut. De fysiotherapeut zal jouw fysieke fitheid beoordelen en kijken of jij in aanmerking komt voor ParkinsonFit en welke groep passend is.

Wat zijn de kosten?

Deelname aan ParkinsonFit valt onder een fysiotherapeutische behandeling. De kosten zijn dus op basis van fysiotherapie. Parkinson valt onder de chronische indicatie fysiotherapie. Hiervoor is echter wel een verwijzing nodig. Neem voor specifieke vragen contact op met jouw zorgverzekeraar of vraag eventueel onze fysiotherapeuten voor verdere informatie.

Onze fysiotherapeuten die de ParkinsonFit geven zijn

Bram van Bergeijk

Master Geriatriefysiotherapie

Dorien Kok

Master Geriatriefysiotherapie

Maurits Brethouwer

Algemeen fysiotherapeut

Maak een afspraak

ParkinsonFit