ZwangerFit®/MamaFit indoor en outdoor

Home » ZwangerFit®/MamaFit indoor en outdoor

Wat is ZwangerFit®/MamaFit in- en outdoor?

Sporten tijdens en na de zwangerschap is gezond. Wist je dat sporten in de zwangerschap niet alleen gezond voor jezelf, maar ook voor jouw baby is? Bij ons kun je terecht voor zowel sportlessen tijdens de zwangerschap (ZwangerFit®) als na de bevalling (MamaFit). We helpen je om sterker en fitter te zijn. Naast het werken aan jouw conditie, coördinatie, stabiliteit en spierkracht wordt er (preventief) getraind met speciale aandacht voor de rug-, buik- en bekken(-bodem)spieren. Voordat je kunt starten wordt er eerst een intake ingepland, zodat er ook gekeken wordt naar jouw persoonlijke trainingsdoelen. Binnen onze praktijk heb je de keuze voor ZwangerFit®/MamaFit indoor of outdoor. Meer informatie hierover vind je onder ‘lees meer’. De trainingen ZwangerFit®/MamaFit worden gegeven door onze gespecialiseerde trainers en bekkenfysiotherapeuten. Ons team bestaat uit Bertha, Elma, Leonie, Luna en Lisanne.

Voordelen ZwangerFit®/MamaFit:

– Mentaal en fysiek beter
– Minder kans op bekken(-bodem)klachten
– Meer vertrouwen in je lichaam
– Beter en rustiger slapen
– Minder kans op complicaties tijdens de bevalling
– De bevalling gaat sneller
– Sneller herstel na de bevalling

Voor wie is ZwangerFit®/MamaFit?

De trainingen zijn laagdrempelig en voor iedere zwangere of bevallen vrouw geschikt. Fitnesservaring is dus niet nodig. ZwangerFit®/MamaFit wordt gegeven door twee trainers/bekkenfysiotherapeuten zodat er voldoende ruimte is voor persoonlijke aandacht en begeleiding.

ZwangerFit®

Vanaf de 16 de week in de zwangerschap kan je meedoen met onze trainingen. Reden waarom dit niet eerder kan is omdat wij het belangrijk vinden dat je in het eerste trimester van jouw zwangerschap voldoende rust neemt. In het eerste trimester wordt de basis van jouw zwangerschap gelegd. Je kunt tot aan de bevalling blijven deelnemen.

MamaFit

Vanaf de 6de week na de bevalling kan je (weer) meedoen met onze trainingen. Wij vinden het belangrijk dat je in de eerste periode na de bevalling voldoende rust neemt omdat hier de basis van je herstel wordt gelegd. Om deze reden kun je vanaf de 6de week deelnemen.

Waar en wanneer is ZwangerFit®/MamaFit?

​Indoor (oefenzaal Fysiotherapie Beatrixpark)
Maandagavond 18:00 – 19:00 uur
Woensdagochtend 10:00 – 11:00 uur
Donderdagavond 19:00 – 20:00 uur

Outdoor (buiten in de directe omgeving van Fysiotherapie Beatrixpark) 
Maandagavond 19:00 – 20:00 uur
Donderdagavond 20:00 – 21:00 uur

Kosten

Een intake is verplicht en kost € 30,-.
Een strippenkaart (10 trainingen) kost € 125,-*.
* = Enkele aanvullende zorgverzekeringen vergoeden de strippenkaart volledig/gedeeltelijk.

Heb je interesse? Klik dan hier om je aan te melden. Geef in het contactformulier bij ‘waarmee kunnen wij jou helpen’ aan wat voor jou van toepassing is:

  • Ik wil mij aanmelden voor ZwangerFit®
  • Ik wil mij aanmelden voor MamaFit

Hopelijk zien we je binnenkort bij de training ZwangerFit®/MamaFit!

Sporten onder gespecialiseerde begeleiding

De fysiotherapeuten en trainers van ZwangerFit®/MamaFit hebben de YVLO-ZwangerFit® opleiding behaald. Door middel van de theorie en praktijk uit deze opleiding kunnen zij tijdens de trainingen ook zwangerschapsgerelateerde problemen van het houdings- en bewegingsapparaat signaleren. Hierbij kun je denken aan gewrichts- of spierklachten. Bij de trainingen, zowel indoor als outdoor, is een bekkenfysiotherapeut aanwezig. Heb jij vragen over klachten rondom het bekkengebied? Onze bekkenfysiotherapeuten helpen je graag.

 

ZwangerFit®/MamaFit indoor

ZwangerFit/MamaFit indoor bestaat uit een individueel trainingsschema. In de training wordt er gebruik gemaakt van oefeningen met cardio- en krachtapparatuur, ballen, matten en gewichten. Er wordt extra aandacht besteed aan de spieren rondom het bekken(-bodem)gebied.
ZwangerFit®/MamaFit indoor wordt vaak geadviseerd bij bekken(-bodem)klachten met als doel om deze klachten te verminderen.

 

ZwangerFit®/MamaFit outdoor

Naast ZwangerFit®/MamaFit indoor bieden we ook ZwangerFit®/ MamaFit outdoor aan. Deze trainingen worden buiten, in de buurt van de praktijk, gegeven. Er wordt afwisselend gebruik gemaakt van oefenmateriaal en aanwezige ‘’obstakels’’ in de omgeving. De aandacht ligt vooral op conditie, coördinatie, stabilisatie en spierkracht rondom het bekken(-bodem)gebied.

 

Verplichte intake

Vóór deelname ZwangerFit®/MamaFit wordt er altijd gestart met een intake. Hierdoor kunnen we jouw persoonlijke trainingsdoelen in kaart brengen. In het intakegesprek bespreken we onder andere jouw verwachtingen en doelen in de zwangerschap en na een bevalling. Ook stellen we vragen over eventuele klachten rondom jouw zwangerschap en bevalling. Daarnaast leggen we stap voor stap uit hoe ZwangerFit®/MamaFit in haar werk gaat.

 

Theorielessen ZwangerFit

Wanneer je zwanger bent kun je naast de ZwangerFit®-trainingen deelnemen aan twee theorieavonden die door Fysiotherapie Beatrixpark gegeven worden. De eerste les is gericht op de veranderingen van het lichaam die plaatsvinden tijdens en na de zwangerschap. De tweede les is gericht op de ondersteuning rondom de bevalling eventueel samen met de partner. De theorielessen worden gegeven op een dinsdagavond. Bij deelname aan ZwangerFit® (indoor, outdoor en yoga) zijn de theorielessen gratis.

Onze YVLO Zwanger®/MamaFit trainers

Bertha van der Starre

Bekkentherapeut

Elma Heikamp

Geregistreerd Bekkenfysiotherapeut

Leonie Pikaar

Master Bekkenfysiotherapeut i.o.

Lisanne van den Berg

Fysio-Fitness trainer

Luna Bakker

Master Manueel therapeut

Maak een afspraak

ZwangerFit®/MamaFit indoor en outdoor