ProMuscle

Home » ProMuscle

ProMuscle

Fysiotherapie Beatrixpark biedt het programma ‘ProMuscle’ aan. Dit beweegprogramma is speciaal ontwikkeld door de WUR (Wageningse Universiteit) en het UMC voor mensen van 65 jaar en ouder. ProMuscle richt zich op het behoud van fitheid bij ouderen door een goede combinatie van voeding en beweging. Het programma duurt 12 weken en bestaat uit twee onderdelen: bewegen en voedingsadvies op maat.

Bewegen

Onder begeleiding van een gekwalificeerde Fysio-Fitness trainer ga je tweemaal per week krachtoefeningen doen. De trainingen worden in groepsverband gegeven. Je traint dus samen met andere deelnemers van ProMuscle. De oefeningen kunnen worden aangepast naar jouw eigen mogelijkheden. Gedurende het traject wordt de intensiteit van de oefeningen opgevoerd en worden verschillende spiergroepen getraind. Hierbij ligt de focus op de bovenbenen, omdat deze belangrijk zijn voor stabiliteit, opstaan en gaan zitten. Tijdens het 12 weken durende programma word je meerdere keren getest, zodat jouw progressie goed in kaart gebracht kan worden.

Voeding

Een diëtist zal jou adviseren over jouw voeding, waarbij vooral naar de dagelijkse eiwitinname wordt gekeken. Door voldoende eiwitten te eten en krachtoefeningen uit te voeren, kun jij jouw spiermassa en spierkracht vergroten. De kosten voor de diëtist worden vergoed vanuit de basisverzekering. Dit wordt verrekend met jouw eigen risico.

Wat zijn de kosten?

De kosten voor deelname aan ProMuscle bedragen € 215,00. Heb jij al een Fysio-Fitness abonnement? In dat geval is deelname aan ProMuscle met een eenmalige bijbetaling van € 96,50.

Meer informatie en aanmelden

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Lisanne, Fysio-Fitness trainer bij Fysiotherapie Beatrixpark: l.vandenberg@fysiotherapie-ede.nl of telefonisch bereikbaar op 0318-614863

Onze ProMuscle trainer is

Lisanne van den Berg

Fysio-Fitness trainer

Maak een afspraak

ProMuscle