Merkt u dat bewegen lastiger wordt? En wilt u graag fit en vitaal blijven? Meldt u dan aan voor het ProMuscle programma!

 Het ProMuscle programma is speciaal ontwikkeld voor 65+’ers en is een initiatief van de WUR (Wageningen Universiteit) en richt zich op het behoud van fitheid bij ouderen door het goed combineren van voeding en beweging.

Het programma duurt 12 weken en bestaat uit twee onderdelen: bewegen en voedingsadvies op maat.

Wat houdt het ProMuscle programma in?

Bewegen

Onder begeleiding van een gekwalificeerde FysioFitness trainer gaat u tweemaal per week krachtoefeningen doen. De trainingen worden groepsverband gegeven, dus u traint samen met andere deelnemers van het programma. De oefeningen kunnen worden aangepast naar uw eigen mogelijkheden.

Gedurende het traject wordt de intensiteit van de oefeningen opgevoerd en worden verschillende spiergroepen getraind. Hierbij ligt de focus op de bovenbenen aangezien deze belangrijk zijn voor stabiliteit, opstaan en gaan zitten. Tijdens het traject worden de deelnemers meerdere malen getest.

Voeding

Een diëtist zal u adviseren over uw voeding, waarbij vooral naar de dagelijkse eiwit inname wordt gekeken. Door voldoende eiwitten te eten en krachtoefeningen uit te voeren, kunt u uw spiermassa en spierkracht vergroten. De kosten voor de diëtist worden vergoed uit de basisverzekering (gaat af van uw eigen risico).

Interesse?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Lisanne van den Berg, FysioFitnesstrainer bij Fysiotherapie Beatrixpark: l.vandenberg@fysiotherapie-ede.nl of telefonisch bereikbaar op 0318-614863