Bekkenfysiotherapie tijdens en na de zwangerschap

Home » Bekkenfysiotherapie tijdens en na de zwangerschap

Waarom bekkenfysiotherapie tijdens en na de zwangerschap?

Jouw zwangerschap, bevalling en kraamtijd is een bijzondere periode waarbij je vooral wilt genieten. Tegelijkertijd gebeurt er in deze periode gebeurt veel met jouw lichaam, waardoor je tijdens of na de zwangerschap klachten kunt ervaren in het bekken(-bodem)gebied. Binnen onze praktijk zijn Elma, Anouk, Leonie en Bertha gespecialiseerd in het behandelen van bekkenklachten. Op basis van jouw zwangerschapsgerelateerde bekkenklachten kijken onze bekkenfysiotherapeuten hoe zij jou kunnen helpen om (langdurige) klachten te verminderen of te voorkomen. Enkele voorbeelden van klachten zijn bekkenpijn, urineverlies, ontlastingsverlies en verzakkingsklachten.

Ervaar jij bekkenklachten tijdens of na de zwangerschap? Neem gerust contact met ons op voor een afspraak bij een van onze bekkenfysiotherapeuten.

 

Waar en wanneer is ZwangerFit®/MamaFit?

Sporten onder gespecialiseerde begeleiding

De fysiotherapeuten en trainers van ZwangerFit®/MamaFit hebben de YVLO-ZwangerFit® opleiding behaald. Door middel van de theorie en praktijk uit deze opleiding kunnen zij tijdens de trainingen ook zwangerschapsgerelateerde problemen van het houdings- en bewegingsapparaat signaleren. Hierbij kun je denken aan gewrichts- of spierklachten. Bij de trainingen, zowel indoor als outdoor, is een bekkenfysiotherapeut aanwezig. Heb jij vragen over klachten rondom het bekkengebied? Onze bekkenfysiotherapeuten helpen je graag.

 

ZwangerFit®/MamaFit indoor

ZwangerFit/MamaFit indoor bestaat uit een individueel trainingsschema. In de training wordt er gebruik gemaakt van oefeningen met cardio- en krachtapparatuur, ballen, matten en gewichten. Er wordt extra aandacht besteed aan de spieren rondom het bekken(-bodem)gebied.
ZwangerFit®/MamaFit indoor wordt vaak geadviseerd bij bekken(-bodem)klachten met als doel om deze klachten te verminderen.

 

ZwangerFit®/MamaFit outdoor

Naast ZwangerFit®/MamaFit indoor bieden we ook ZwangerFit®/ MamaFit outdoor aan. Deze trainingen worden buiten, in de buurt van de praktijk, gegeven. Er wordt afwisselend gebruik gemaakt van oefenmateriaal en aanwezige ‘’obstakels’’ in de omgeving. De aandacht ligt vooral op conditie, coördinatie, stabilisatie en spierkracht rondom het bekken(-bodem)gebied.

 

Verplichte intake

Vóór deelname ZwangerFit®/MamaFit wordt er altijd gestart met een intake. Hierdoor kunnen we jouw persoonlijke trainingsdoelen in kaart brengen. In het intakegesprek bespreken we onder andere jouw verwachtingen en doelen in de zwangerschap en na een bevalling. Ook stellen we vragen over eventuele klachten rondom jouw zwangerschap en bevalling. Daarnaast leggen we stap voor stap uit hoe ZwangerFit®/MamaFit in haar werk gaat.

 

Theorielessen ZwangerFit

Wanneer je zwanger bent kun je naast de ZwangerFit®-trainingen deelnemen aan twee theorieavonden die door Fysiotherapie Beatrixpark gegeven worden. De eerste les is gericht op de veranderingen van het lichaam die plaatsvinden tijdens en na de zwangerschap. De tweede les is gericht op de ondersteuning rondom de bevalling eventueel samen met de partner. De theorielessen worden gegeven op een dinsdagavond. Bij deelname aan ZwangerFit® (indoor, outdoor en yoga) zijn de theorielessen gratis.

Onze bekkenfysiotherapeuten

Elma Heikamp

Geregistreerd Bekkenfysiotherapeut

Anouk Tigchelaar

Master Bekkenfysiotherapeut

Leonie Pikaar

Master Bekkenfysiotherapeut i.o.

Bertha van der Starre

Bekkentherapeut

Maak een afspraak

Bekkenfysiotherapie tijdens en na de zwangerschap