Elleboogklachten
Last van je elleboog?
Over het algemeen zien we dat elleboogklachten het meest voorkomen in de leeftijd van 35-55 jaar. Voor een optimaal herstel is het belangrijk dat de oorzaak tijdig achterhaalt wordt. Heb jij last van klachten rondom de elleboog? Loop er dan ook niet te lang mee door en neem contact op voor een afspraak bij één van onze fysiotherapeuten .
Welke verschillende elleboogklachten zijn er?
– Golferselleboog (ook wel ‘epicondylitis medialis’ genoemd)
– RSI-klachten (term voor klachten in de arm, nek en schouder door herhaaldelijke overbelasting)
– Cubitaal Tunnel Syndroom
– Elleboogbreuk
Hoe kunnen elleboogklachten ontstaan?
– Overbelasting door repeterende bewegingen (bijvoorbeeld bij computerwerk of schilderen)
– Trauma zoals een val op de elleboog
Wat kun je zelf doen?
Elleboogklachten kunnen erg vervelend zijn. Hoe kun je ze voorkomen? Wij geven je enkele tips:
– Afwisselend bewegen. Het belangrijkste advies om elleboogklachten te voorkomen is om afwisselend te bewegen. Heb jij een baan waarbij je veel repeterende bewegingen maakt met de elleboog? Wees dan extra alert op afwisseling. Probeer regelmatig te wisselen qua type werkzaamheden. Ook is het verstandig om regelmatig de werktaak even te onderbreken en regelmatig rekoefeningen uit te voeren.
– Doseren van activiteiten. Bij activiteiten die veel herhaaldelijk werk met de handen vragen, is het belangrijk om te doseren. Denk bijvoorbeeld aan het opdelen van een huishoudelijke klus in verschillende momenten in plaats van in één keer af willen ronden. Ook in de sport is het van belang om te doseren zodat de spieren en pezen hersteltijd krijgen. Dit geldt vooral voor racket- en klimsporten.
Hoe kunnen wij jou helpen?
Heb je last van elleboogklachten die niet overgaan of waarbij je de oorzaak niet weet? Meestal ben je met elleboogklachten bij de fysiotherapeut op het juiste adres. De basis van het herstel ligt vaak in een juiste balans tussen belasting en belastbaarheid van de arm en elleboog. Onze fysiotherapeuten helpen jou graag in het herstelproces door middel van adviezen en begeleiden met oefentherapie. Afhankelijk van de specifieke klacht kunnen behandelinterventies ingezet worden:
– Sportfysiotherapie
– Algemene fysiotherapie
– Manuele therapie
– Dry needling
Maak een afspraak