U kunt bij ons terecht voor fysiotherapie en de behandeling van diabetes

thumbs.php

Fysiotherapie gericht op diabetes bij Centrum voor Fysiotherapie Beatrixpark in Ede heeft veel voordelen voor mensen met Diabetes Mellitus. Normaal regelt het lichaam de bloedsuikerspiegel heel nauwkeurig met het hormoon insuline. Mensen met diabetes maken zelf geen insuline meer, of hun lichaam reageert niet meer op de insuline. Als dit zijn werk niet kan doen, loopt de bloedsuiker veel te hoog op. Fysiotherapie kan een gunstige invloed hebben op de preventie en het verloop van diabetes. Zo heeft het directe invloed op de verbetering van de insulinegevoeligheid, glucosemetabolisme en –tolerantie. Daarnaast brengt het veranderingen in de lichaamssamenstelling en het gewicht met zich mee. Onze medewerkers zijn allemaal gecertificeerd en bieden een speciaal beweegprogramma aan dat twaalf weken duurt.

De voordelen van fysiotherapie voor mensen met diabetes


Fysiotherapie biedt vele voordelen voor mensen met diabetes. Centrum voor Fysiotherapie Beatrixpark uit Ede biedt hiervoor een interessante groepsbehandeling. Deze behandeling van twaalf weken biedt diverse langetermijneffecten, zoals: 

  • Vergroting botdichtheid
  • Verbeterde glucosetolerantie
  • Positieve invloed op de bloeddruk
  • Verbetering insulinegevoeligheid

Uiteraard zijn er nog veel meer positieve effecten van fysiotherapie voor mensen met en zonder diabetes. Regelmatige beweging leidt bijvoorbeeld ook tot een verbetering van het uithoudingsvermogen, vergroting van de spierkracht en een afname van overgewicht. Tijdens dit programma werken gespecialiseerde fysiotherapeuten, huisartsen, diabetesverpleegkundigen en diëtisten samen. Dit geldt ook voor onze andere specialisaties, waaronder manuele therapie en geriatriefysiotherapie

Vraag advies aan onze ervaren fysiotherapeuten
Tijdens de fysiotherapie bieden onze specialisten ook deskundig en persoonlijk advies over de levensstijl en oefeningen voor mensen met diabetes. Vraag snel naar de mogelijkheden door te bellen naar (0318)614863 of meld u nu aan voor de cursus.

U kunt bij ons ook terecht voor

Contact

Fysiotherapie Beatrixpark
Willem de Zwijgerlaan 1F
6713 NS Ede
Telefoon: (0318) 614 863

Gelieve te bellen tussen 08.30 en 17.00uur

Neem contact met ons op
Kort consult
Online aanmelden

Wij zijn ook ’s avonds en in het weekend open!