Sportfysiotherapie

Home » Sportfysiotherapie

Wat is sportfysiotherapie?

Wanneer je als sporter een blessure krijgt of een operatie moet ondergaan, wil je natuurlijk zo snel mogelijk terug keren op sportniveau. Met een mooie term noemen wij dit Return To Sport. De sportfysiotherapeut ziet verschillende sportniveaus, uiteenlopend van recreatief sporter tot professioneel sporter, en is gespecialiseerd in blessures van alle spieren en gewrichten. Met kennis van sport, training en herstel is de sportfysiotherapeut dé specialist om jou begeleiden bij de terugkeer naar je oude sportniveau. Denk hierbij aan klachten of blessures omtrent:

– Acute of chronische (sport)blessures
– Overbelasting klachten
– Revalidatie voor of na een operatie
– Adviezen en trainingsprogramma’s op maat

Welke behandeling kun je verwachten?

Binnen onze praktijk zijn Bas, Luna, Maurits en Ilse gespecialiseerd in sportklachten. Zij hebben allen ervaring met verschillende takken van sport, waaronder voetbal, korfbal, atletiek en handbal. De revalidatie van een sportblessure is gericht op het veilig en op goed niveau terugkeren naar jouw sport. Sportfysiotherapie is vooral gericht op verbetering van spierkracht, coördinatie, conditie en snelheid. Samen met de sportfysiotherapeut wordt er zowel functioneel als sportspecifiek getraind. Dit kan betekenen dat je ondanks de blessure toch op een andere manier kan blijven trainen aan je herstel. Onze praktijk beschikt over een grote trainingszaal met diverse fitnessmaterialen en -apparatuur die gebruikt kunnen worden tijdens de revalidatie. Daarnaast hebben wij de beschikking over een kunstgrasveld voor veldtraining in de return-to-play fase.

Onze sportfysiotherapeuten helpen jou om met een vertrouwd en zeker gevoel terug te kunnen keren naar je sport. Daarnaast werken zij samen met andere sportzorgverleners, zoals orthopedisch artsen, sportartsen, diëtisten en podotherapeuten. Bas en Luna zijn binnen onze praktijk aangesloten bij Knienetwerk Gelderse Vallei .

Knienetwerk Gelderse Vallei

Het Knienetwerk Gelderse Vallei is een samenwerkingsverband tussen sportartsen en orthopeden van het ziekenhuis Gelderse Vallei en (sport)fysiotherapeuten in de regio. De samenwerking binnen het netwerk zorgt voor een laagdrempelig contact tussen de artsen en (sport)fysiotherapeuten. Het knienetwerk is gespecialiseerd in het behandelen van traumatische, veelal sportgerelateerde knieaandoeningen. Voorbeelden hiervan zijn voorste en achterste kruisbandletsels, meniscusletsels, kniebandletsels, kraakbeenaandoeningen en knieschijfluxaties. Binnen Fysiotherapie Beatrixpark zijn Bas en Luna aangesloten bij het netwerk. Het doel van Knienetwerk Gelderse Vallei is om de kwaliteit van de zorg rondom knieletsels hoog te houden.

Blauw-Geel

Fysiotherapie Beatrixpark heeft een samenwerking met de voetbalvereniging Blauw Geel ’55 in Ede. Iedere donderdagavond wordt er bij de voetbalvereniging een sportspreekuur gehouden voor alle leden van de club. Op deze avond kun je zonder afspraak bij onze fysiotherapeuten Bas, Luna en Ilse terecht voor vragen en onderzoek bij blessures.

Onze sportfysiotherapeuten

Bas Bruggers

Master Manueel therapeut

Luna Bakker

Master Manueel therapeut en sporttherapeut

Maurits Brethouwer

Algemeen fysiotherapeut

Ilse van de Kamp

Algemeen fysiotherapeut

Maak een afspraak

Sportfysiotherapie