Beroerte

Home » Beroerte

Beroerte

Voor fysiotherapie na een beroerte kunt u terecht bij Centrum voor Fysiotherapie Beatrixpark in Ede. Een beroerte, ook wel een CVA genoemd, betekent letterlijk een ongeluk in de bloedvaten van de hersenen. Jaarlijks krijgen ongeveer 30.000 Nederlander te maken met een beroerte. Na de eerste zorg na een beroerte begint voor de meeste patiënten een periode van revalideren. Een onderdeel van revalideren na een beroerte is fysiotherapie en daarbij kunnen we hen in onze praktijk in Ede van dienst zijn.

Fysiotherapie na een beroerte is mogelijk bij Centrum voor Fysiotherapie Beatrixpark in Ede

Een beroerte ontstaat in de meeste gevallen, ongeveer 80 procent, door de afsluiting van een bloedvat. In 20 procent van de situaties komt het door een bloeding. De gevolgen van een beroerte zijn in veel gevallen ingrijpend en kunnen zowel lichamelijk als geestelijk van aard zijn. Lichamelijk gezien kunt u moeite hebben met lopen, uw evenwicht of praten. Geestelijk gezien kunnen er veranderingen optreden in uw gedachten, gedrag of karakter. Dit is afhankelijk van welk deel en de hoeveelheid weefsel van de hersen dat beschadigd is.

Hoe ondersteunt een fysiotherapeut u?

Na een periode in het ziekenhuis begint het revalideren. Na een beroerte kan fysio vanuit onze praktijk in Ede op diverse manieren bijdragen aan het herstel en welzijn van patiënten. De eerste dagen is het bijvoorbeeld van belang om weer uit bed te komen. Hierbij kan een fysiotherapeut van dienst zijn. Tijdens de revalidatiefase na een beroerte is fysiotherapie erg belangrijk en kan een therapeut uit onze praktijk in Ede u van dienst zijn met het dagelijkse oefeningen en behandelingen. Drie maanden na de beroerte wordt pas echt duidelijk wat de revalidatie heeft opgeleverd. Voortgang is op dit moment nog steeds mogelijk. Maar door het doen van de oefeningen houdt u uw vaardigheden en conditie op peil en een goede conditie verkleint de kans op een tweede beroerte.

U bepaalt uw doelen

De fysiotherapie na een beroerte vindt in veel gevallen plaats op de poliklinische afdeling, in onze fysiotherapiepraktijk in Ede of bij u thuis. U leert tijdens de fysio na een beroerte hoe u zo goed mogelijk kunt omgaan met blijvende beperkingen en daarnaast ondersteunt en adviseert onze therapeut uit Ede ander hulpverleners. Gaandeweg richt de fysiotherapie zich meer op het hervatten van uw dagelijkse bezigheden zoals werk, hobby’s en sport. Hierbij geeft u zelf aan wat u wilt bereiken en daarop worden uw behandelingen afgestemd.

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer informatie over fysio na een beroerte of bij MS in onze praktijk in Ede? Of heeft u vragen? Neem dan contact met ons op. Dit doet u door te bellen naar (0318)614863. Onze medewerkers vertellen u graag meer over de mogelijkheden van fysio na een beroerte of na een herseninfarct bij onze praktijk in Ede.

Maak een afspraak

Beroerte