Hoofdpijn Ede
Hoofdpijn Ede
Wist je dat maar liefst 80% van de mensen weleens hoofdpijn heeft? Hoofdpijn komt veel voor en kan erg vervelend zijn. Of het nu gaat om een milde, zeurende hoofdpijn of intense migraineaanvallen, hoofdpijn kan je dagelijkse bezigheden flink verstoren. Er zijn verschillende soorten hoofdpijn, elk met hun eigen kenmerken en oorzaken. Lees hieronder meer over hoofdpijn en wat je eraan kunt doen.
Last van hoofdpijn in Ede? Blijf er niet te lang mee rondlopen en maak een afspraak met een van onze fysiotherapeuten voor deskundige hulp.
Welke vormen van hoofdpijn zijn er?
Hoofdpijn onderscheiden we in vier categorieën. Bij hoofdpijn is het belangrijk om de specifieke vorm en oorzaak vast te stellen voor een gerichte aanpak. Voor cervicogene hoofdpijn en spanningshoofdpijn ben je bij Fysiotherapie Beatrixpark aan het juiste adres. Deze vormen van hoofdpijn komen vaak ook voor in combinatie met nekklachten.
– Spanningshoofdpijn. Dit is de meest voorkomende hoofdpijn. Spanningshoofdpijn wordt gekenmerkt door het gevoel van een strakke band en drukkende pijn rondom het hoofd.
– Cervicogene hoofdpijn. Hoofdpijn die voortkomt uit nekklachten, zoals spierspanning of stijfheid.
– Migraine. Intense, vaak bonzende hoofdpijn die gepaard kan gaan met misselijkheid en overgevoeligheid voor licht en geluid.
– Clusterhoofdpijn. Zeer heftige, aanvalsgewijze hoofdpijn die vaak aan één kant van het hoofd voorkomt.
Hoe ontstaat hoofdpijn?
Zoals hierboven genoemd kan hoofdpijn gerelateerd zijn aan nekklachten. Er zijn diverse oorzaken die kunnen leiden tot hoofdpijn. Vaak is het een combinatie van factoren. Enkele voorbeelden zijn:
– Overbelasting van de nek- en schouderspieren
– Stress, spanningen of ademhalingsproblemen
– Houdingsgerelateerde klachten
– Ongeval of trauma, zoals een whiplash
– Slecht slapen
Hoe kun je hoofdpijn voorkomen?
Hoewel hoofdpijn niet altijd volledig te voorkomen is, kun je met de juiste aanpassingen de kans op hoofdpijnklachten verminderen:
– Beweging. Sta regelmatig op, draai je nek en schouders en wissel regelmatig van houding om spieren soepel te houden.
– Ergonomisch werken. Zorg voor een ondersteunende werkplek en werkhouding. Wissel bijvoorbeeld regelmatig van houding.
– Stress verminderen. Stressmanagement en voldoende slaap spelen een grote rol in het voorkomen van hoofdpijnklachten.
– Vochtinname. Wist je dat vocht goed voor de doorbloeding is? Drink daarom voldoende water.
– Warmte. Naast vochtinname kan ook warmte de doorbloeding op gang brengen. Een warme kruik in de nek kan wat verlichting bieden bij beginnende hoofdpijn.
Hoe kunnen wij je helpen bij hoofdpijn?
Heb je last van nekklachten en hoofdpijn in Ede? Onze fysiotherapeuten kijken graag op basis van een intake en lichamelijk onderzoek of je bij de fysiotherapeut op het juiste adres bent. Vervolgens kan een persoonlijk behandelplan opgesteld worden. Interventies die toegepast kunnen worden zijn:
– Manuele therapie
– Algemene fysiotherapie, zoals triggerpoints en oefeningen
– Dry needling
– Ademhalings- en ontspanningsoefeningen
– Advies en begeleiding rondom fysieke en mentale gezondheid
Maak een afspraak