U kunt bij Fysiotherapie Beatrixpark terecht voor Zwanger & Fit Outdoor

Altijd al aan het sporten in de buitenlucht? Dat kan ook tijdens en na de zwangerschap. De training wordt gegeven door een ervaren fysiotherapeut die tevens YVLO-ZwangerFit®-trainer is. Naast het werken aan conditie, behoud van fitheid, mobiliteit en vitaliteit kunnen zij ook zwangerschapsgerelateerde problemen van het houdings- en bewegingsapparaat (gewrichten, spieren) signaleren. De cursus heeft dan ook een duidelijk preventief karakter. De zwangeren blijven door deelname aan een cursus Zwanger & Fit Outdoor ook tijdens en na de zwangerschap fit en vitaal.

Voor wie?
Zowel de zwangere als de pas bevallen vrouw kan deelnemen aan Zwanger & Fit Outdoor. Vanaf de 16e week van de zwangerschap tot aan de bevalling, mits de zwangerschap dat toelaat, kan iedere vrouw meedoen aan de cursus. Voordeel hiervan is dat de fitheid, conditie en spierkracht op niveau blijft. Bovendien wordt er al vroeg in de zwangerschapsperiode preventief getraind met speciale aandacht voor rug-, buik- en bekkenbodemspieren. Vier weken na de geboorte van de baby (zes weken na een keizersnede) kan worden deelgenomen aan de lessen. Dit kan tot 9 maanden na de bevalling, al naar gelang van de behoefte van de cursist.

Intake
De cursus Zwanger & Fit Outdoor start met een intake door de trainer. Zo kan bepaald worden of de behoeften en verwachtingen van de cursist aansluiten bij de cursusinhoud en wat het conditieniveau van de cursist is.

Cursusinhoud
De cursus bestaat uit actieve lessen in de frisse buitenlucht. Er wordt gebruik gemaakt van alles wat we buiten tegen komen, maar er wordt ook getraind met door de trainer meegebracht materiaal. De aandacht ligt vooral op conditie, spierversterking, coördinatie en stabilisatie. Ook wordt ingegaan op de functie en eventuele problemen in bekken, bekkenbodemgebied en/of houdings– en bewegingsapparaat.

Het resultaat?
Een fit en gezond lijf, dat de periode tijdens en na de zwangerschap aankan!

Wanneer

Maandag van 19.00-20.00 uur

Donderdag van 20.00-21.00 uur

Bij voldoende deelnemers, kan besloten worden een tweede groep te starten.

Locatie
Verzamelen voor het eerstelijnscentrum Beatrixpark, tenzij anders tijdig wordt aangegeven.

Door wie?
De geregistreerde YVLO-ZwangerFit®-trainer/fysiotherapeuten:

Luna Bakker

Bertha van der Starre

Tarieven:
Strippenkaart van 10 trainingen: €125
Intake: €30

U kunt bij ons ook terecht voor

Zwanger&Fit Indoor

Fysiotherapie Beatrixpark
Willem de Zwijgerlaan 1F
6713 NS Ede
Telefoon: (0318) 614 863

Gelieve te bellen tussen 08.30 en 17.00uur

Neem contact met ons op
Kort consult
Online aanmelden

Wij zijn ook ’s avonds en in het weekend open!