U kunt bij Centrum voor Fysiotherapie Beatrixpark terecht voor ademtherapie

Centrum voor Fysiotherapie Beatrixpark in Ede is gespecialiseerd in fysiotherapie voor ouderen. Doorgaans neemt bij mensen die een jaartje ouder worden de beweeglijkheid van het lichaam af. Door middel van fysiotherapie kunnen onze specialisten ervoor zorgen dat lichamelijke klachten zoveel mogelijk beperkt worden. Daarnaast zijn onze geriatriefysiotherapeuten ook gespecialiseerd in fysiotherapie voor ouderen met een gezondheidsprobleem. Op het gebied van ouderen fysiotherapie bieden wij altijd een behandeling op maat.

Fysiek en mentaal gezond blijven met ouderen fysiotherapie

Om fysiek en mentaal gezond te blijven, is het ook voor oudere mensen belangrijk om voldoende te bewegen. Bij Centrum voor Fysiotherapie Beatrixpark kunnen ouderen uitstekend terecht voor verschillende vormen van fysiotherapie. Ten eerste helpen wij ouderen om hun verloren mobiliteit en zelfstandigheid te herwinnen. Voorafgaand aan de behandeling bespreken we met u wat de exacte klachten zijn. Vervolgens bedenken wij een oplossing en gaan we aan de slag met behandelen.

Fysiotherapie voor ouderen met gezondheidsproblemen

Ouderen die kampen met gezondheidsproblemen zijn bij ons ook op de juiste plek voor professionele fysiotherapie. Oudere mensen met Parkinson ervaren dikwijls hinder bij dagelijkse bewegingen als lopen, in bed gaan liggen of opstaan uit een stoel. Deze ouderen kunnen veel baat hebben bij fysiotherapie. Samen met de fysiotherapeut werkt u aan het vergemakkelijken van specifieke dagelijkse activiteiten. Zodoende zorgen we er samen voor dat uw veiligheid en zelfstandigheid behouden blijft of verbeterd wordt. Naast fysiotherapie voor Parkinsonpatiënten zijn wij ook gespecialiseerd in het behandelen van onder meer artrose, reuma en incontinentie.

Meer weten?

Heeft u interesse in de fysiotherapie voor ouderen bij Centrum voor Fysiotherapie Beatrixpark? Of wilt u meer weten over onze behandelmethodes? Neem dan via (0318) 614863 telefonisch contact op met onze medewerkers. U kunt zich ook direct online aanmelden.

Naast de volwassen longpatient zijn er ook veel kinderen, soms heel jong, met ademhalingsproblemen. Hierbij is het belangrijk dat de ouders een aantal technieken leren van de fysiotherapeut om wat voor hun kind te kunnen doen, daarnaast is het natuurlijk zeer belangrijk om goede adviezen en voorlichting te krijgen over bijvoorbeeld saneren maar ook over de manier van inhaleren van de medicijnen of de keuze van een sport.

Een eenduidig advies vanuit de diverse disciplines is voor volwassenen en kinderen belangrijk; daarom onderhouden wij contacten met bijv. een longarts en de longverpleegkundigen van het kruiswerk. Ook zijn een aantal van ons actief bij het begeleiden van de sportgroepen van het Astma-fonds. Meedoen aan zo’n sportgroep wordt als een actief vervolg op de fysiotherapie gestimuleerd.

Naast het adequaat leren ademen speelt het zonodig vergroten van de conditie altijd een rol in de aanpak van de fysiotherapeut, iets wat ook in de richtlijn COPD-behandeling terug te vinden is. Ook hier vindt u weer terug: u werkt samen met uw fysiotherapeut aan herstel.

Maar het zijn niet alleen de longpatienten die ademhalingtherapie nodig hebben. Ook bij de nabehandeling van forse thorax-operaties of kneuzingen van de ribben is ademhalingstherapie soms nodig.

Uw behandelende fysiotherapeuten:

Emile Nijs
Emile Nijs
Jan Willem ter Velde
Jan Willem ter Velde

Kortdurend online consult:

De bedoeling van een kort consult via internet is, dat u een korte vraag kunt stellen.
Deze vraag ligt op het gebied van de fysiotherapeut.
U krijgt binnen 3 werkdagen antwoord van een van onze fysiotherapeuten.

 

  ik ga akkoord met de privacyverklaring.

  U kunt bij ons ook terecht voor

  Contact

  Centrum voor Fysiotherapie Beatrixpark
  Willem de Zwijgerlaan 1F
  6713 NS Ede
  Telefoon: (0318) 614 863

  Gelieve te bellen tussen 08.30 en 17.00uur

  Neem contact met ons op
  Kort consult
  Online aanmelden

  Wij zijn ook ’s avonds en in het weekend open!

  SPECIALISATIES