U kunt bij Fysiotherapie Beatrixpark terecht voor Nacontrole en Advies

Na de zwangerschap en de bevalling is er veel veranderd in jouw lichaam. Alles voelt slap aan en het voelt alsof jouw lijf niet van jezelf is.

Door middel van training kan het lichaam weer sterker worden, zodat je alle taken die je wilt doen op de goede manier kan uitvoeren.

Het is belangrijk om de buik en het bekkenbodem na de zwangerschap op een juiste manier te belasten om eventuele verzakkingen en/of een diastase te voorkomen doordat het weefsel nog te zwak is. Voor veel vrouwen is het lastig te beoordelen wanneer het lichaam voldoende is hersteld om te starten met trainen en wat je dan wel en niet kunt doen.

Wij bieden een consult aan vanaf 6 weken na de bevalling waarbij wij een controle kunnen uitvoeren of sprake is van een diastase (dit is het uiteenwijken van de buikspieren) en of al kan worden gestart met het trainen van de buikspieren. Hiervoor rekenen wij 1 zitting fysiotherapie.

Ook kunnen wij een inwendig onderzoek uitvoeren om te kijken in hoeverre jouw bekkenbodem al is hersteld en, ook belangrijk, of jij deze op de goede manier gebruikt. Na het onderzoek kunnen wij gericht oefeningen meegeven om de buik- en bekkenbodemspieren op een juiste manier te trainen.

Naast dit consult is het ook mogelijk dat wij op jouw verzoek een echo uitvoeren voor de diastase of de spanning van de bekkenbodem meten. Hiervoor is een tweede afspraak nodig.

Mocht er uit het onderzoek blijken dat er meer begeleiding nodig is om de spieren te trainen dan is het altijd mogelijk om een vervolgtraject te starten

Heb je een aantal maanden getraind dan kunnen we de controle herhalen en daarbij de oefeningen aanpassen

Ben je niet verzekerd voor fysiotherapie kijk dan op de site voor de prijzen.

U kunt bij ons ook terecht voor

Zwanger&Fit Outdoor

Fysiotherapie Beatrixpark
Willem de Zwijgerlaan 1F
6713 NS Ede
Telefoon: (0318) 614 863

Gelieve te bellen tussen 08.30 en 17.00uur

Neem contact met ons op
Kort consult
Online aanmelden

Wij zijn ook ’s avonds en in het weekend open!