U kunt bij Fysiotherapie Beatrixpark terecht voor Bekkenfysiotherapie

Bekkenfysiotherapie

Jouw zwangerschap, bevalling en kraamtijd is een bijzondere periode waarbij je vooral wilt genieten. Jammer genoeg gebeurt het regelmatig dat vrouwen tijdens of na de zwangerschap klachten in of rond hun bekken krijgen.

De klachten die wij regelmatig zien zijn:

  • Bekkenpijn
  • Urine en/of ontlastingsverlies,
  • Moeite met plassen of een moeilijke stoelgang
  • Pijn bij vrijen
  • verzakkingsklachten

Onder bekkenpijn word verstaan alle pijnklachten rond lage rug, bekken, billen en schaambot wat kan uitstralen tot de knie. Wij merken dat veel vrouwen niet goed weten of deze klachten erbij horen of niet.

De bekkenfysiotherapeut kan antwoord geven op deze vraag.

Tijdens de intake zal eerst een vraaggesprek plaatsvinden waarbij jouw klachten in kaart brengen. Wij vinden het belangrijk dat jij aangeeft wat voor jou belangrijk is zodat we hier rekening mee kunnen houden tijdens het behandeltraject en met jou kunnen bespreken of dit haalbaar is.

Daarna word door middel van een onderzoek van het bekken en/of bekkenbodem de oorzaak van de klachten in beeld gebracht.

Na de bevalling is het ook mogelijk de bekkenbodem te controleren. Hiervoor wordt een bekkenfysiotherapeutisch inwendig onderzoek uitgevoerd. Ook maken wij gebruik van een  bekkenfysiotherapeutisch  apparaat waarmee de spanning van de bekkenbodem spieren kan worden gemeten. De praktijk beschikt over een echoapparaat wat onder meer wordt gebruikt om te zien of de blaas zich goed ledigt en of sprake is van een diastase.

Als uit het onderzoek blijkt dat de klachten niet passend zijn bij de duur van de zwangerschap of het herstel na de bevalling zal, na overleg, over worden gegaan tot behandeling en wordt een behandelplan opgesteld.

De behandeling is, afhankelijk van de hulpvraag, gericht op het herkennen van klachten, het trainen en ontspannen van de spieren rondom het bekken of bekkenbodem. Daarnaast krijg je ook advies over houding, belasting, sporten,  toiletgedrag, drink- en eetgedrag en ondersteunende hulpmiddelen zoals bijvoorbeeld een bekkenband.

Indien nodig of gewenst kan tijdens het behandeltraject een echo worden gemaakt of metingen worden verricht met de daarvoor aanwezige apparatuur. De praktijk beschikt ook over een oefenzaal waar kan worden getraind ter verbetering van de klachten.

U kunt bij ons ook terecht voor

Zwanger&Fit

Fysiotherapie Beatrixpark
Willem de Zwijgerlaan 1F
6713 NS Ede
Telefoon: (0318) 614 863

Gelieve te bellen tussen 08.30 en 17.00uur

Neem contact met ons op
Kort consult
Online aanmelden

Wij zijn ook ’s avonds en in het weekend open!