U kunt bij Fysiotherapie Beatrixpark terecht voor zwanger en fit

Fit zijn en fit blijven tijdens de zwangerschap
Dat kan ook tijdens en na de zwangerschap. De fysiotherapeuten die deze cursus geven zijn officieel geregistreerde zwanger en fit coaches die de opleiding gevolgd hebben van Yvonne van Lijff. Naast het werken aan conditie, behoud van fitheid, mobiliteit en vitaliteit kunnen zij ook zwangerschapsgerelateerde problemen van het houdings- en bewegingsapparaat (gewrichten, spieren) signaleren. De cursus heeft dan ook een duidelijk preventief karakter. De zwangeren blijven door deelname aan een cursus Zwanger & Fit ook tijdens en na de zwangerschap fit en vitaal.

Voor wie?
Zowel de zwangere als de pas bevallen vrouw kan deelnemen aan Zwanger & Fit. Vanaf de 16e week van de zwangerschap tot aan de bevalling kan iedere vrouw meedoen aan de cursus. Voordeel hiervan is dat de fitheid, conditie en spierkracht op niveau blijft. Bovendien wordt er al vroeg in de zwangerschapsperiode preventief getraind met speciale aandacht voor rug-, buik- en bekkenbodemspieren. Vier weken na de geboorte van de baby kan worden deelgenomen aan de lessen. Dit kan tot 9 maanden na de bevalling, al naar gelang van de behoefte van de cursist.

Intake
De cursus Zwanger & Fit start met een intake door de docent. Zo kan bepaald worden of de behoeften en verwachtingen van de cursist aansluiten bij de cursusinhoud.

Cursusinhoud
De cursus bestaat uit actieve lessen. Afhankelijk van de tijd, ruimte en invulling van de docent kan er tijdens de actieve lessen gebruik worden gemaakt van fitnessapparatuur of klein oefenmateriaal en muziek. De aandacht ligt vooral op conditie, spierversterking, coördinatie en stabilisatie. Ook wordt ingegaan op de functie en eventuele problemen in bekken, bekkenbodemgebied en/of houdings– en bewegingsapparaat.

Het resultaat?
Een fit en gezond lijf, dat de periode tijdens en na de zwangerschap aankan!

Wanneer

Maandagavond van 18.00-19.00 uur.

Woensdagmorgen van 10.00-11.00 uur.

Donderdagavond van 19.00 tot 20.00 uur.

Locatie
Trainingsruimte van Fysiotherapie Beatrixpark.

Door wie?
De geregistreerde NVFB-zwanger fit docenten:
Luna Bakker

Elma Heikamp

Leonie Pikaar

Bertha van der Starre.

Tarieven:
Strippenkaart van 10 trainingen: €125
Intake: €30.

Leden van Icare krijgen eenmaal per zwangerschap een korting van €25.

U kunt bij ons ook terecht voor

Zwangerschapsyoga

Contact

Fysiotherapie Beatrixpark
Willem de Zwijgerlaan 1F
6713 NS Ede
Telefoon: (0318) 614 863

Gelieve te bellen tussen 08.30 en 17.00uur

Neem contact met ons op
Kort consult
Online aanmelden

Wij zijn ook ’s avonds en in het weekend open!